Koraal wetenschap
Image default
Woning en Tuin

Interieurbeplanting: ver voorbij de schoonheid

Het onrustige leven van vandaag neemt de mensheid weg van de natuur, van de vegetatie. Naar schatting brengen mensen momenteel ongeveer 90% van de dag binnenshuis door, voornamelijk in kantoren, om te werken. De meeste zakelijke interieurs zijn niet goed gepland om tuinen of zelfs potten met planten te ontvangen. En dat kan vreselijk zijn voor zowel de gezondheid als de productiviteit van de werknemers.

Een manier voor bedrijven om hun efficiëntie te verbeteren is te investeren in een goede milieuplanning, die natuurlijk mooier en voordeliger is voor iedereen. In die zin is een niche werk dat groeit in de bedrijfswereld juist de inpassing van planten in de projecten van interieurarchitecten.

Wat is interieurbeplanting?

Interieurbeplanting is een soort strategie die experts als landschapsarchitecten gebruiken om groen aan hun projecten toe te voegen. Het is een combinatie van kunst, design, omgevingspsychologie en teelttechnieken om de binnenruimtes van gebouwen op maat te maken. Het is een creatieve manier om de natuurlijke omgeving na te bootsen en de meest aangename sensaties uit te stralen, zelfs op volledig steriele plaatsen zoals kantoren.

Het gebruik van planten in de binnenhuisarchitectuur

Bij de interieurbeplanting gaat het om veel meer dan alleen het kiezen van planten in een bloemenwinkel. Het gaat erom te weten hoe een architecturaal project kan worden aangevuld en benadrukt, waarbij het ruimtelijk ontwerp wordt verbeterd door het inbrengen van natuurlijke soorten. Het gaat erom de natuur te verenigen met het interieur met als doel plaatsen te verfraaien, maar ook om de beste kwaliteit van leven te bieden en de gebruikers te inspireren.

De voordelen van het integreren van planten in het interieur

De voordelen van een volledig geïntegreerd architectonisch ontwerp met groen zijn talrijk. Je moet weten dat planten geweldig zijn voor het verminderen van de luchtvochtigheid, het afvoeren van overtollige warmte en het verbeteren van de luchtkwaliteit en de akoestiek van de omgeving.

Als ze goed gevoed worden, dragen planten bij aan het algemene welzijn van de mensen. Bovendien kunnen ze worden gebruikt om ruimtes af te bakenen of om centrale hiërarchie vast te stellen. En ten slotte helpt de inpassing van de installaties in de bedrijfsomgeving het gebouw om een goede certificering op het gebied van duurzaamheid te krijgen.