Koraal wetenschap
Image default
Aanbiedingen

Verlagen gordijnen de temperatuur in je kamer?

Gordijnen zijn de perfecte manier om een modestatement voor je inrichting te maken. De verbazingwekkende en verfijnde uitstraling van gordijnen en betrouwbaarheid, en functionele aspecten maken ze uniek en apart. Van het regelen van zonlicht tot het bieden van privacy, gordijnen spelen een belangrijke rol in je ruimte. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stofopties om al deze dingen in evenwicht te brengen. Lichtdoorlatende gordijnen diffunderen het directe daglicht, terwijl verduisterende gordijnen voorkomen dat het zonlicht je ruimte binnendringt. Maar hoe zit het met isolatie? De laatste tijd is energie-efficiëntie voor veel huiseigenaren een probleem geworden, vooral tijdens de zomermaanden. Ben je een van die mensen en heb je te maken met oververhitting of agressieve zonneschijn, dan zijn verduisterende gordijnen de slimme investering en kunnen ze een echte redder in nood zijn tijdens de zomermaanden of bij zeldzaam warm weer.

Verduisterende gordijnen zijn uitstekend als het om warmteverlies gaat, door het zonlicht tegen te houden, houden ze binnenshuis een behaaglijke sfeer en besparen tegelijk op de energierekening. Maar zijn lichtdoorlatende gordijnen even effectief in het verminderen van warmte, omdat ze het zonlicht niet volledig tegenhouden zoals de verduisterende gordijnen dat doen? Het antwoord is: Ja, als ze goed geïnstalleerd en onderhouden worden.

Een Perfecte Investering om de warmte binnenshuis te verminderen

Veel huiseigenaren stellen de vraag: verminderen lichtdoorlatende gordijnen de warmte? Dit soort gordijnen houdt het zonlicht niet helemaal tegen, ze laten toch enige hoeveelheid licht in je ruimte binnen. Maar ze kunnen nog steeds een prima optie zijn om de warmte binnenshuis te verminderen, omdat ze een groot deel van de warmte van direct zonlicht tegenhouden. Hier onder een paar manieren hoe je dit kunt doen.

– Voeg voeringen toe

Voor extra licht- en warmteblokkering door voeringen toe te voegen. Er zijn twee soorten voering verkrijgbaar, thermische en verduisterende. Thermische voeringen hebben een dikke, drievoudig geweven voering die tot 90% zonlicht en UV stralen kan tegenhouden, zodat je binnen koel en comfortabel blijft bij extreem warm weer. En verduisterende voeringen houden niet alleen al het binnenkomende licht of de warmte tegen, maar beschermen ook je meubels en waardevolle bezittingen tegen verbleken. Een goede installatie vermindert de hoeveelheid warmte die via je ramen wordt doorgegeven, waardoor je interieur gemakkelijk te verblijven en aangenaam wordt.

– Oplossing voor ramen met laagjes

We weten allemaal dat verduisterende gordijnen het meeste licht tegenhouden, maar niet helemaal. En een klein beetje licht kan de temperatuur van een ruimte langzaam doen stijgen. Leg een laag over andere verduisterende raambekleding die de temperatuur kunnen verlagen en tegelijk een gelijkmatige sfeer in de ruimte kunnen handhaven. Dit verlaagt het gebruik van je koelsysteem en bespaart tegelijk op de energiekosten van de woning. Kies zeker bekledingen van dikker textielmateriaal voor maximaal voordeel.

 

https://www.raamdecoratie.com