Koraal wetenschap
Image default
Bedrijven

Wanneer is het nodig om uw meterkast te vervangen?

Heb je te weinig groepen voor je elektrische apparaten in huis, dan kan je met je huidige groepenkast niet het maximale vermogen gebruiken. Al kan een extensie dat probleem gemakkelijk oplossen. Met name als je verouderde groepenkasten hebt, is de meterkast vervangen de beste optie. Ook als je groepenkast een paar jaar ouder is, is het vervangen van je meterkast de beste beslissing. Oudere groepenkasten kunnen namelijk veel elektrische apparaten niet aan.

Waarom u uw meterkast zou moeten uitbreiden

De meeste woningen hebben oude stoppenkasten die niet meer voldoen aan de huidige veiligheidseisen. Valt jouw woning dus in deze categorie, dan is een nieuwe groepsbox een goede beslissing. Tegenwoordig is het elektriciteitsverbruik zwaar, van het gebruik van de droger, vaatwasser, stofzuiger, elektrisch koken, elektrische auto tot föhn en nog veel meer. Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarvoor extra groepen nodig zijn. Oude huizen hebben meestal 3 groepen, maar nieuwe groepen hebben vaak 6-12 groepen. Als er te weinig groepen in uw meterkast zitten, is de kans groot dat de groepen gaan trippen met kortsluiting als gevolg. Dit is super gevaarlijk en kan brand veroorzaken. Het vervangen van uw groepenkast zal dus op tijd moeten gebeuren om problemen te voorkomen.

Zelf meterkasten vervangen

Indien je van plan bent om zelf je meterkast te vervangen moet je eerst een beslissing nemen alvorens de meterkast te monteren, je moet een keuze maken of het een 1 fase of 3 fase aansluiting wordt, ook moet je bepalen hoeveel groepen jij hebt nodig. Dit doe je het beste door alle lichtpunten en stopcontacten in huis te tellen. Je kunt ervoor kiezen om extra stopcontacten te laten plaatsen, dan zie je hoeveel stroom elk apparaat nodig heeft. De groepen kunnen dan worden verdeeld. Het is ook verplicht om een ​​hoofdschakelaar en twee aardlekschakelaars te installeren. Aardlekschakelaars voorkomen onveilige situaties zoals brand. Ook heb je een beltransformator nodig als je geen draadloze deurbel gebruikt. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met een competente elektricien. Een bonafide elektricien kan u helpen bij het samenstellen van uw meterkast. Aan de andere kant is het niet raadzaam om zelf elektrisch werk te doen als u geen professionele elektricien bent, u kunt het beste een elektricien inhuren en ervoor zorgen dat hij of zij meerdere jaren ervaring heeft in het omgaan met meterkasten voor eersteklas service.