Koraal wetenschap
Image default
Gezondheid

Wat is spirituele ontwikkeling en de voordelen?

Spirituele ontwikkeling is dat je moet leren vertrouwen op je gevoel en op je intuïtie. Het is een groei die je ontwikkelt, maar deze komt alleen als je er zelf voor open staat. Maar veel mensen denken bij spiritualiteit vaak meteen aan iets zweverigs, maar dat klopt niet. Spirituele ontwikkeling is eigenlijk iets heel moois. Wat het heeft niks te maken met zweverig zijn, maar met jezelf in contact komen.

Spirituele ontwikkeling

Spirituele ontwikkeling hoeft niet altijd iets te zijn wat in grote stappen gaat. Het kan ook in kleine stapjes. Zo is de keuze om mediteren als eens uit te proberen al een kleine stap in je spirituele ontwikkeling. Het heeft ook te maken met de manier waarop je in het leven staat of je het kunt accepteren of niet. Het belangrijkste is dat je leert om je verantwoordelijkheden te nemen voor je eigen gedrag, gedachten en patronen.

De voordelen van spirituele ontwikkeling

Tuurlijk heeft het ook voordelen om bezig te zijn met je spirituele ontwikkelingen, zo kan het zijn dat je de reacties van andere mensen veel beter begrijpt. Maar kun je het ook veel makkelijker loslaten, omdat je verantwoordelijkheid durft te nemen voor je gedrag. Maar vaak is het ook zo dat mensen door de spirituele ontwikkeling ook meer zelfvertrouwen krijgen, want ze vertrouwen op zichzelf als mens zijnde. Daarnaast zie je dat mensen gewoon eerder in een positieve mindset terecht komen als ze aan spirituele ontwikkeling doen.

Vaak weten mensen niet eens dat ze bezig zijn met hun spirituele ontwikkeling, dit gebeurd vaak onbewust. Omdat mensen het niet zien als spirituele ontwikkeling!

https://www.vianovalis.nl/cursus-spirituele-ontwikkeling/