Koraal wetenschap
Image default
Energie

Waar moet je op letten als je een aggregaat te koop ziet staan?

Een aggregaat is te koop bij de deskundige

Vele deskundige partijen hebben voor jou een aggregaat te koop. Dit is een apparaat dat jij kunt inzetten als mobiele stroombron. Gigantisch voordelig is het feit dat deze vrijwel op elke plek geplaatst kan worden. Wel is het handig dit van tevoren te overleggen met de partij die het aggregaat te koop heeft. De grootte van deze apparaten kan onderling nogal verschillen, afhankelijk van het beschikbare vermogen. De meeste specialisten kunnen het aggregaat dat ze te koop aanbieden op locatie leveren. Echter kunnen zij dit niet continu blijven verplaatsen, omdat het zo groot is. Er moet dus een strategische vaste plek voor jouw situatie gekozen worden.

Het nut van een aggregaat

Een aggregaat wordt ingezet op plaatsen waar geen stroom beschikbaar is. Je kunt onderscheid maken tussen plekken waar sowieso geen stroomnetwerk is en plekken waar de stroom niet mag uitvallen. Bij het eerste geval moet je bijvoorbeeld denken aan evenementen op grasvelden of grote betonnen velden. Hierbij moeten vele podia van stroom voorzien worden. Omdat dit altijd buiten is zal daar van nature geen stroombron te vinden zijn. Voor het tweede voorbeeld moet je kijken naar plekken waar de stroom niet mag uitvallen. Denk hier aan ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Daar ontstaat een gigantisch probleem als het reguliere stroomnetwerk het begeeft. Het aggregaat functioneert dan als back-up.

Een tweedehands aggregaat of een nieuwe?

Deskundige partijen hebben vaak zowel een nieuwe als een gebruikte aggregaat te koop. Dit laatste hoeft voor jou echter geen probleem te zijn. Het kan je zelf veel geld besparen. Niet altijd heb jij een generator nodig die nog geen draaiuren heeft gemaakt. Als jouw evenement slechts één dag of één weekend duurt, volstaat in de meeste gevallen een aggregaat die al gebruikt is. Overleg voor het beste resultaat met de specialist die dit aggregaat te koop heeft staan.

Bedenk hoeveel vermogen je gaat gebruiken

Je moet van tevoren ook weten hoeveel stroom je ongeveer gaat gebruiken. Een schatting naar aanleiding van de aan te sluiten apparaten en de duur van het gebruik daarvan geven een beeld hoeveel vermogen jij nodig hebt. Daar veel van afwijken is niet verstandig. Te weinig stroom is niet goed voor je apparatuur. Hierdoor functioneert de techniek op je festival, congres of een ander doeleinde niet naar behoren. Aan de andere kant is een teveel aan stroom ook funest voor de aangesloten apparatuur. Deze is hier vaak niet op berekend, wat kan leiden tot vervelende gevolgen. Het kan zijn dat je twijfelt over wat de beste keuze. Vraag daarom gerust om advies bij de partij de gewenste aggregaat te koop heeft staan.

https://www.bredenoord.com/nl/kopen/aggregaten-uit-voorraad/