Koraal wetenschap
Image default
Energie

Wat is een startaccu?

Wat is een startaccu? Waarvoor gebruik je zo’n accu en waarom zou je zo’n accu gebruiken? Zijn dat vragen die je graag beantwoordt wil hebben?: dan ben je hier op het juiste adres. Lees gerust deze blog verder om hier meer over te weten komen. Waarom gebruik je een startaccu? Een startaccu is bedoeld voor het starten van een motor. Denk daarbij aan de motor van je scooter, binnenboordmotor of een ander soort motor. De accu is speciaal ontworpen om in een korte tijd een zo hoog mogelijke Ampèrage te leveren.

Waarvoor gebruik je een startaccu?

Een startaccu gebruik je voor het starten van een verbrandingsmotor. Deze starten doormiddel van lucht, brandstof en een vonk. De startaccu zorgt voor de vonk. Tegenwoordig gaat deze vonk meestal met een accu maar het kan zijn dat je het kick/slinger starten van je oude binnenboordmotor of brommertje nog kent. Dat kicken zorgt ook voor een vonk maar tegenwoordig gaat dat dus met een startaccu. Een startaccu heeft vele voordelen. Deze zetten we graag voor jou op een rijtje.

–        Snel starten van jouw verbrandingsmotor

–        Betrouwbaar

–        Goedkoop

–        Hoog aantal Ampère

Start accu of semi tractie accu?

Zoals eerder al uitgelegd is een startaccu bedoeld om in een keer een hoog aantal ampère te leveren. Maar ben jij opzoek naar een accu is het woord semi tractie accu jou waarschijnlijk ook niet ontgaan. Maar wat is nou eigenlijk het verschil? Nou dat is best simpel, een semi tractie accu is bedoeld om jou langdurig van stroom te voorzien en dus niet om in een keer zoveel mogelijk stroom te leveren. Bij een semi tractie accu moet je dus denken aan het verlichten van een lamp of om jouw telefoon op te laden. Wil jij nou meer weten over dit een start accu? Bekijk dan dit artikel over een startaccu!

https://multibat.nl/startaccu