Koraal wetenschap
Image default
Sport

Met de plug op snoek

Het is mei als de wateren weer open komen voor snoek. De paai van de snoek is voorbij, waardoor je weer gericht op snoek mag vissen. Net als bij andere vissoorten is de periode na de paai erg interessant om te vissen. De vetreserves van de vissen moeten aangevuld worden, en dat betekend eten. En eten betekend natuurlijk een kans als visser om te vangen. En een mooi bijkomend voordeel is dat je lekker in het voorjaar veel uurtjes buiten kan zijn en van de luikende natuur kan genieten. En natuurlijk een eerste bruine kleurtje krijgen van de zon. 

In de koude maanden verkies ik om meer statisch te vissen met dood-aas. Ofwel op de bodem voor de dikke snoeken of onder de dobber voor de meer actieve exemplaren. Na de paai en warmer water ga ik echter graag actief op zoek naar de snoek. De snoek aast in deze periode veel agressiever en is sneller te verleiden tot een aanbeet. Hierdoor kan je ook sneller een stuk van het water afspeuren naar actieve snoek. 

In deze periode maak ik graag gebruik van pluggen en jerkbaits. Met een tacklebox vol verschillende kleuren, maten en diepgang, kunnen verschillende wateren worden afgevist. Of kan ik in ieder geval afwisselen als het gevoel is dat ze er wel liggen, maar niet bijten. Over het algemeen is het een mobiele visserij, dus laat ik de viskoffer thuis en heb ik alle hebben en houden aan een rugzak hangen. Met enkele goede tangen, onthaakmat, schepnet kan eigenlijk elke snoek veilig gevangen, onthaakt en losgelaten worden. Voor hele hoge steile kanten heb ik een los rond net aan koord. Erg handig om langs een kade in het water te laten zakken en de snoek hierin te laten zwemmen. Aan het touw kan de snoek vervolgens langs de kade omhoog getrokken worden en natuurlijk weer visvriendelijk worden losgelaten. Voor de urban street fishers eigenlijk van noodzaak om lekker aan de slag te gaan. 

https://www.sportvisgigant.nl/