Koraal wetenschap
Image default
Gezondheid

Een kuur op basis van sapjes, hoe gaat dat in zijn werk?

Als je gebruik maakt van een sapkuur gaat je lichaam ontgiften. Een mensenlichaam heeft minimaal drie dagen nodig om te ontgiften. Drie dagen is het minimum. Dat betekend dus niet dat je niet langer door kan gaan met de sapjes. Als je er langer mee door gaat kan je afvallen. Dit is een van de redenen waarom mensen het gebruiken. Het is een gemakkelijke manier om af te vallen. Het kan wel lastig zijn om vol te houden. Het kan lastig zijn omdat je alleen maar sapjes binnen krijgt. Normaal krijg je ook voedsel binnen en nu niet. Dit kan lastig zijn voor sommige mensen. Het is vol te houden omdat je nog steeds alle vitamines en mineralen binnenkrijgt die je nodig hebt. De sappen zijn volledig natuurlijk en er zit alleen maar groente en fruit in. Dit maakt de sapjes heel erg gezond.

Wat doet een sapkuur met je lichaam

Als je een sapkuur gebruik ga je afvallen. Mensen vragen zich af hoe dat mogelijk is. Wanneer je het gebruikt krijg je een tekort aan calorieën. Je krijgt dan veel minder calorieën binnen dan normaal. Als je een tekort hebt aan calorieën ga je afvallen. Je verliest op dat moment vooral vocht. Als lichaamsvet verbrand wordt komt er vocht vrij. Als je te lang aan het kuren bent breekt je spierweefsel af. Dit wordt gedaan omdat je lichaam glucose nodig heeft als energiebron. Als je lichaam niet voldoende glucose krijgt via voedsel , dan haalt je lichaam het ergens anders vandaan. Je lichaam breekt dan eiwit uit je spieren af. Het wordt daarom afgeraden om de sapkuur te lang te doen. Als je het lang doet is dat niet goed voor je lichaam. Let daarom goed op dat je het niet te lang doet.

De voordelen van een sapkuur

Een sapkuur heeft heel voor voordelen. Door een sapkuur neemt je lichaam weinig tot geen voedsel op. Dit zorgt ervoor dat je darmen, je spijsverteringsysteem, je alvleesklier, lever, en nieren veel minder belast worden. Hierdoor hebben ze tijd om te herstellen. Ze herstellen en de opgehoopte afvalstoffen gaan je lichaam uit. Het is dus erg goed voor je organen. Organen zijn heel erg belangrijk in je lichaam. Ze hebben allemaal een taak. Het is dus heel goed als ze helemaal gezond zijn. Dan voeren ze hun taken het beste uit. De sapkuur is verder gezond en het is heel goed om jezelf te laten afvallen. Het is dus echt een wondermiddel.