Koraal wetenschap
Image default
Bedrijven

Bijenkast kopen

Bijenkasten nodig? Bij Het Honingmagazijn vindt u ze!

Een imker houdt van zijn of haar bijen. Zoekt u een nieuwe bijenkast voor uw bijen? Uw bijen verdienen een fijn en veilig onderkomen. Koop uw bijenkast bij Imkervakhandel en Imkerij Het Honingmagazijn. In onze webshop vindt u alles wat u nodig heeft als imker of honingliefhebber.

Wat zijn bijenkasten?

In bijenkasten kunnen bijen hun nest maken. De kast vervangt de plek waar bijen van nature hun nesten maken en hun raten aan vast zetten. De bijenkast dient droog en weerbestendig te zijn. Ze kunnen dus in de open lucht staan. Bijenkasten die tegenwoordig worden geproduceerd zijn stapelkasten, ook wel opgebouwde kasten genoemd.

Kiest u voor houten of kunststof bijenkasten?

Wij verkopen zowel houten als kunststof bijenkasten. De meeste bijenkasten worden van hout gemaakt. Een bijzondere houten bijenkast is die van red cedarhout. Deze houtsoort is van nature weerbestendig en zeer duurzaam. Het grootste verschil tussen houten en kunststof bijenkasten is dat laatstgenoemde lager in prijs is en minder zwaar. De kunststof kasten zijn daarnaast ook weerbestendig en hebben een goede isolatiewaarde. De temperatuur is constant en dat is zeer aangenaam voor de bijen.

Imkerkleding en benodigdheden

Naast bijenkasten vindt u een uitgebreid assortiment van imkerkleding en andere imkerbenodigdheden. Een complete imkeruitrusting is uiterst belangrijk voor uw eigen veiligheid. Heeft u nog een losse kap, lederen handschoenen of imkerjack nodig? U vindt ze stuk voor stuk in onze webshop. Zo kunt u veilig uw hobby uitoefenen!

https://honingmagazijn.nl/