Koraal wetenschap
Image default
Auto’s en Motoren

Zonder stress je auto theorie halen

In 1 dag auto theorie doen, zonder huiswerk en zonder dure boeken. Dit is precies wat 123 Theorie jou te bieden heeft. De cursus en het examen doe je op een dag dat het jou goed uitkomt. Op de site staan alle aankomende cursusdagen vermeld, aan jou de keuze. Als je kiest voor 123 Theorie weet je zeker dat je gaat slagen. De ervaren docenten kennen de examens door en door. Ze focussen op de belangrijkste verkeersregels. Dit zijn voorbeelden van basisregels die je echt moet kennen:

-je rijdt rechts en haalt links in;

-bestuurders die van rechts komen, hebben op kruispunten voorrang;

-geluids- en lichtsignalen mag je alleen gebruiken in gevallen van dreigend gevaar;

-vluchtstroken zijn bedoeld voor pech en noodgevallen;

-de aanwijzingen van verkeersregelaars of politie hebben voorrang boven op dat moment geldende verkeersregels en -tekens.

Het lastige is dat er op vrijwel iedere regel uitzonderingen bestaan. Een voorbeeld. Er zijn gevallen dat verkeer van rechts geen voorrang heeft. Bestuurders die op een onverharde weg rijden moeten voorrang geven aan bestuurder op een verharde weg. En trams krijgen altijd voorrang.

 

Theorie cursus volgen

De theorie cursus Amsterdam West van 123 Theorie vindt een aantal keer per maand plaats. De trainingen worden gegeven op het volgende adres: Mercatorplein 19.  De cursus vindt altijd ’s morgens plaats en het examen diezelfde middag. Het examen bestaat uit:

-30 vragen op het gebied van regelgeving;

-25 vragen over gevaarherkenning;

-10 vragen die betrekking hebben op verkeersinzicht.

De vragen over regelgeving en verkeersinzicht gelden als één onderdeel. Je moet minimaal 35 vragen goed antwoorden. Van de 25 vragen over gevaarherkenning moet je er 13 goed hebben.

Het examen duurt ongeveer 45 minuten. Dit is inclusief de uitleg vooraf door een CBR-medewerker. Om mee te mogen doen, moet je een geldig identiteitsbewijs laten zien. Als je geslaagd bent, is de uitslag anderhalf jaar geldig. Je hebt dus ruim de tijd om te gaan lessen en … eindelijk je eigen auto te kopen!

 

https://www.123-theorie.nl/