Koraal wetenschap
Image default
Mode en Kleding

Hoe je een khimar op 4 verschillende manieren kunt knopen

De Khimar is een uniek en veelzijdig kledingstuk dat zijn oorsprong vindt in de traditionele cultuur, maar door mensen van alle achtergronden kan worden gedragen. Het is perfect voor alledaagse kleding, maar ook om een outfit voor koelere klimaten te verrijken door een paar extra lagen toe te voegen. De khimar is een klassieker om in je garderobe te hebben, want je kunt er gemakkelijk mee van je bureau naar je borrel! In deze blogpost leren we je hoe je vier verschillende stijlen van de Khimar kunt knopen. Laat ons je helpen om jezelf gemakkelijk en leuk te stylen met deze prachtige sjaal!

1. De traditionele khimar

De traditionele khimar is een sjaal die het haar en de nek van vrouwen bedekt, en is steeds populairder geworden onder degenen die liever meer bescheiden kleding dragen. Het dragen van een khimar is voor velen een manier van zelfexpressie in de vorm van bescheidenheid en dit is te zien aan het brede scala van kleuren en stijlen die beschikbaar zijn. Voor sommigen is het een krachtige manier om hun geloof te vertegenwoordigen en zich tegelijkertijd comfortabel en zelfverzekerd te voelen in hun dagelijks leven. De khimar is niet alleen geworteld in religieuze opvattingen, maar wordt door velen ook als stijlvol beschouwd, omdat het alle vrouwen in staat stelt er elegant en mooi uit te zien, zelfs wanneer zij meer conservatieve kleding dragen.

2. De watervalstijl 

Dit is de perfecte khimar-stijl voor wie het eenvoudig en opvallend wil houden. Om een khimar in deze stijl te knopen, leg je de sjaal over je hoofd met de ene kant iets langer dan de andere. Trek de langere kant van de sjaal omhoog en over je voorhoofd, wikkel hem dan strak om je nek, waarbij je de kortere kant gebruikt om een watervaleffect te creëren. Deze stijl is gemakkelijk en staat prachtig bij vele soorten kleding, waardoor het de perfecte keuze is voor dagelijks gebruik.

3. De khimar met capuchon 

De khimar met capuchon is een geweldige manier om je khimar te dragen. Om een khimar in deze stijl te knopen, begin je met de sjaal over je hoofd omhoog te trekken, dan verzamel je de uiteinden en wikkel je ze om de achterkant van je nek. Neem één uiteinde en trek het omhoog over je voorhoofd, zodat er een capuchon ontstaat. Deze stijl is geweldig voor koudere dagen, want het houdt uw hoofd warm en tegelijkertijd bedekt. 

khimar beige

4. De dubbele sjaal-look 

Deze stijl is perfect voor wie een unieke en stijlvolle look wil. Om een khimar in deze stijl te knopen, leg je de sjaal over je hoofd met de ene kant iets langer dan de andere. Neem beide uiteinden van de sjaal en wikkel ze twee keer om je nek, zodat er twee lagen ontstaan die extra warmte bieden tegen het koude weer. Deze look is perfect voor formele evenementen of avondjes uit.

5. De tulbandstijl 

De khimar in tulbandstijl is populair bij vrouwen die een vleugje elegantie aan hun garderobe willen toevoegen. Om een khimar in deze stijl te knopen, wikkel je eerst de sjaal om je hoofd met het ene uiteinde iets langer dan het andere. Neem het langere uiteinde van de sjaal en wikkel die twee keer om je hoofd, zodat er een nette tulband ontstaat. Deze stijl is perfect voor speciale gelegenheden waarbij je er extra stijlvol uit wilt zien. 

De khimar is te verkrijgen op www.abayashop.nl