Koraal wetenschap
Image default
Onderwijs

Vind een goede baan als verkoopmedewerker

Als je wilt werken als verkoopmedewerker is het belangrijk dat je daarvoor een goede opleiding gevolgd hebt. Hiervoor kun je ook terecht bij Fabius Opleidingen. Zij verzorgen diverse opleidingen waarbij je ook kunt kiezen voor die van verkoopmedewerker.

Opleiding tot verkoopmedewerker

De opleiding tot verkoopmedewerker bij Fabius kun je parttime volgen. Dit betekent dat je het naast je huidige baan kunt doen. Werk je bijvoorbeeld al als verkoopmedewerker dan kun je je vaardigheden ermee uitbreiden. Werk je nog niet als verkoopmedewerker maar wil je dit graag worden dan is de opleiding ook voor je geschikt. Communicatie met klanten is een zeer belangrijk gegeven als je als verkoopmedewerker werkt.

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit twee onderdelen: eerst volg je de opleiding tot Administratief Medewerker, gevolgd door de Vervolgopleiding Verkoopmedewerker. De opleiding tot administratief medewerker bestaat uit 30 lessen van 3 uur elk en duurt 9 maanden. De vervolgopleiding bestaat uit 10 lessen van 3 uur en duurt 3 maanden. Je legt voor beide opleidingen een apart examen af zodat je deze, indien met goed gevolg afgelegd, kunt afronden met twee diploma’s.

 

Waaraan voldoet een verkoopmedewerker?

De cursus is erop gericht dat je alle vaardigheden die belangrijk zijn voor een verkoopmedewerker in de praktijk onder de knie krijgt. Het merendeel van de verkoopmedewerkers komt te werken in de detailhandel maar ook bij andere bedrijven zijn er verschillende mogelijkheden. Als je graag wilt weten of werken als verkoopmedewerker bij je past kijk je het beste eerst even op de website van Fabius. Daarop staat uitgelegd wat de vaardigheden zijn waaraan een verkoopmedewerker dient te voldoen maar ook wat de functie precies inhoudt. Daarnaast wordt uitgelegd wat er allemaal aan bod komt in de cursus zodat je weet of het iets is dat bij jou past.