Koraal wetenschap
Image default
Onderwijs

Hip Hop Workshop

Hip Hop Workshop

Hiphop, voor velen bekend als een muziekgenre. Hiphop is echter veel meer dan dat, het is een culturele beweging met zijn eigen kunst en muziek maar ook zijn eigen stem. Hip hop begon zich te vormen in the Bronx, tientallen jaren geleden. Hier begon zich een tegengeluid te vormen die zich wilde uitspreken tegen de politieke en sociale regels die op dat moment aan de orde waren. Dit tegengeluid begon zich als een soort “guerrilla” groepering  steeds meer kenbaar te maken in The Bronx, dit gebeurde vaak doormiddel van graffiti en de zogeheten illegale “Block Parties”.

Hiphop is dus veel meer dan alleen muziek, hip hop is een beweging met een duidelijk doel. Inmiddels is hip hop uitgegroeid tot misschien wel het grootste genre van het moment, onder de jongeren is hier in ieder geval geen twijfel over mogelijk. Want inderdaad, hip hop spreekt de jongeren aan. Jongeren associeren zich veel met verschillende stijlen onder de hip hop paraplu en hebben hip hop idolen zoals Kendrick Lamar of Kanye West. Vaak weten de jongeren echter niet veel over wat hip hop nou écht is, hier ligt een kans voor een school.  

 

Workshop Rap

 Een workshop Rap, misschien wel het meest bekende onderdeel van de hip hop beweging. Alleen een echte rapper kan natuurlijk zo’n workshop geven, daarom maakt Kleinkunstig zich hard om deze dan ook te leveren. Een echte rapper kan veel vertellen over wat hip hop is, waarom het er is en wat de leerlingen er zelf mee kunnen doen. Echt echte rapdocent weet precies hoe hij of zij zich moet opstellen tegen de leerlingen en hoe hij of zij de leerlingen weet te motiveren.  

Wat is nou gaver voor een hip hop liefhebber dan je eigen hip hop nummer maken? Niet veel inderdaad. De leerlingen lopen tijdens deze workshop door het proces van het schrijven, rijmen en rappen van dit genre en hebben aan het einde van de workshop genoeg kennis om dit zelf ook te kunnen doen. 


https://kleinkunstig.nl