Koraal wetenschap
Image default
Gezondheid

Wat te doen tegen kalknagels

Schimmelnagels, oftewel kalknagels, zijn erg vervelend en ook nog eens besmettelijk. Je komt er maar moeilijk vanaf en veel mensen hebben hier dan ook veel last van. Met name ouderen en mensen met een lage weerstand hebben vaak last van kalknagels. De vingernagels of teennagels raken dan geïnfecteerd met een schimmel. Iedereen heeft schimmels, maar als deze de nagel of huid binnendringt dan kan je daar veel klachten van ondervinden. De schimmel veroorzaakt een brokkelige en dikke nagel. In het ergste geval zal deze geheel of gedeeltelijk afbreken.

Kalknagels behandelen: wat te doen tegen kalknagels?

In principe zijn schimmels die kalknagels veroorzaken onschuldige schimmels. Speciale middelen heb je dan in de meeste gevallen ook niet nodig. Maar het maakt het er natuurlijk niet minder vervelend op. Daarom wil je er het liefste zo snel mogelijk vanaf. Breidt de schimmel zich snel verder uit of heb je erg veel klachten? Vraag dan advies aan je huisarts. Als het nodig is kan hij je antischimmelpillen voorschrijven. Deze kuur duurt meestal drie maanden, maar werkt niet voor iedereen altijd even goed.

Tips wat te doen tegen kalknagels

Als je vaak last hebt van kalknagels kun je het beste de volgende tips opvolgen. Dit zijn makkelijke en laagdrempelige manieren op te kijken wat te doen tegen kalknagels. En wat voor jou het beste werkt. Als je je voeten wast, gebruik dan geen zeep. Wil je dit toch? Spoel je voeten dan goed af met water en zorg dat er geen zeepresten achterblijven. Droog je voeten vervolgens goed af. Trek iedere dag schoongewassen katoenen of wollen sokken aan. Je schoenen moeten goed ventileren en niet te nauw zitten. In openbare ruimtes zoals het zwembad kan je het beste slippers dragen. Hopelijk win je met deze tips de strijd tegen kalknagels.

https://kalknagelbehandelen.nl/wat-doen-tegen-kalknagels/