Koraal wetenschap
Image default
Bedrijven

Voorbereid op reis in de winter

Met de auto op reis is heel gezellig, maar vergt wel enige mate van voorbereiding. Vooral als je reist in de winter is het van belang dat er bepaalde voorzorgsmaatregelen worden getroffen om de reis zo soepel mogelijk te laten verlopen en je auto zo goed mogelijk te beschermen.

Maak de auto winterklaar

Voordat de winter begint is het verstandig om een aantal dingen te controleren of aan te passen aan je auto. Denk allereerst aan het vervangen van de zomerbanden voor winterbanden. Winterbanden hebben namelijk meer profiel en zijn beter bestand tegen de barre weersomstandigheden van de winter. Controleer daarnaast of de antivries goed werkt, hier mee voorkom je dat de dat motor bevriest en je dus niet meer kunt rijden. Controleer ook je ruitenwissers. Deze worden namelijk harder op den duur waardoor ze aan vervanging toe zijn. Het is een verstandige keuze om de ruitenwissers te vervangen met ruitenwissers met antivries. Als laatste is het verstandig om buiten te parkeren zo veel mogelijk te vermijden op het moment dat het vriest buiten. Hiermee kun je eventuele schade door vriezen vaak voorkomen.

Wees voorbereid met een winterpakket en sneeuwkettingen

Het is altijd verstandig om voorbereid onderweg te gaan met een winterpakket in de auto. Een pakket met warme dekens, ijskrabbers en ruitenontdooier kan altijd van pas komen op het moment dat het plotseling gaat vriezen. Als je veel moet rijden door de sneeuw is het ook verstandig om sneeuwkettingen mee te nemen. Met sneeuwkettingen zorg je er namelijk voor dat je voldoende grip blijft hebben tijdens het rijden in de sneeuw.

https://www.sneeuwkettingenkopen.nl/