Koraal wetenschap
Image default
Auto’s en Motoren

Een auto en een hondenrek

Veiligheid uit de weg
Laat uw hond niet alleen in de auto achter op koude of warme of zelfs warme dagen. Op een dag van 85 graden is de temperatuur in een auto binnen tien minuten 102 graden, zelfs met opengesperde ramen. Slechts 15 minuten in een hete auto kan leiden tot hersenbeschadiging. En honden kunnen, en doen, doodvriezen als ze in de winter alleen in de auto’s worden achtergelaten.

Car Parts Expert is de expert op hondenrekken voor auto’s. Car Parts Expert maakt het mogelijk om een kwalitatieve hondenrek auto te kopen tegen een goede prijs.

Het komt er op neer: Auto’s zijn een van de beste manieren om met uw hond de weg op te gaan. Met een paar veiligheidsmaatregelen en wat voorbereidingen vooraf om angst en maagklachten in de auto te voorkomen, is de kans veel groter dat u allebei veel meer van de roadtrip zult genieten.

Neemt u uw hond mee voor ritten in de auto? Hoe houdt u ze veilig en gelukkig op de weg? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder!

Wezens van alle soorten en maten hebben een ritje gemaakt in de auto’s van de eigenaren, maar de ongebreidelde huisdieren kunnen ongelukken, bijna-ongelukken of noodstops veroorzaken.

Honden zijn het meest voorkomende huisdier dat een lift krijgt, maar kunnen de bestuurder afleiden.

Honden zijn de meest voorkomende huisdieren die een lift krijgen, maar kunnen de bestuurder afleiden. Huisdieren worden vaak beschouwd als een verlengstuk van de familie, dus het zijn regelmatige passagiers op onze wegen.

Maar bijna tweederde van de Britse automobilisten is zich er niet van bewust dat het rijden met een ongebreideld huisdier een boete tot £5.000 kan opleveren voor onzorgvuldig rijden.

Uit onderzoek van Confused.com blijkt dat meer dan de helft van de chauffeurs die een huisdier bezitten zich niet realiseert dat het loslaten van hun huisdier in de auto ook hun verzekering ongeldig kan maken.

Car Parts Expert is de expert op hondenrekken voor auto’s. Car Parts Expert maakt het mogelijk om een kwalitatieve hondenrek auto te kopen tegen een goede prijs.

De studie vond in 10 bestuurders een ongeval terwijl het reizen in de auto met een huisdier, of kent iemand heeft gehad die heeft gehad.

HUISDIEREN DIE EEN RIT AANKOPPELEN
Honden zijn misschien wel de meest voorkomende passagiers, maar er zijn ook veel andere huisdieren in auto’s vervoerd. De top 10 toont het percentage chauffeurs dat elk type heeft vervoerd.
Honden: 70%.
Katten: 37%
Konijnen 3%
Hamsters: 7%
Vis: 7%
Vogels/Parrots: 6%.
Cavia’s: 3%.
Slangen: 6%
Hagedissen: 2%.
Spinnen: 3%

Terwijl de ene chauffeur meldde dat zijn hond uit het raam sprong terwijl hij stilstond bij de verkeerslichten – en een andere chauffeur kreeg een boete omdat hij zijn hond naar voren liet klimmen.

Het zijn niet alleen honden, ook niet alleen, met katten die even gevaarlijk zijn. Een chauffeur meldde dat hun bofkontje zich in de voetruimte naast de pedalen had gevestigd nadat ze uit de doos waren ontsnapt.

Door huisdieren op een jachtgeweer te laten rijden of hun hoofd uit het raam te laten hangen, overtreden miljoenen chauffeurs onbewust de wet en laten ze zich openstaan voor een boete, punten en ongeldig gemaakte verzekering.

Regel 57 van de Highway Code staten: “Wanneer in een voertuig zorg ervoor dat honden of andere dieren op passende wijze worden beperkt, zodat ze u niet kunnen afleiden terwijl u rijdt of u, of zichzelf, verwonden als u snel stopt.

“Een gordelgordelgordel, een draagmand, een hondenkooi of een hondenspeaker zijn manieren om dieren in de auto’s vast te houden.

TIPS VOOR HET RIJDEN MET UW HUISDIER
De Highway Code adviseert het gebruik van een “veiligheidsgordeltuig, huisdierendrager, hondenkooi of hondenwacht” om dieren in de auto in bedwang te houden.
Experts geloven dat het gebruik van een kooi of krat in de kofferbak de veiligste manier is om uw huisdier te vervoeren.
Geef uw huisdier niet binnen twee uur na het begin van een lange autorit te eten om wagenziekte te voorkomen.
Pak een favoriet speeltje of deken in om uw huisdier een gevoel van vertrouwdheid te geven.
Gebruik zonweringen op de ramen wanneer het warm is of de zon fel is en laat nooit een huisdier achter in een hete auto.
Draag altijd een grote waterfles (minimaal 5 liter) voor het geval uw huisdier oververhit raakt en in geval van nood snel moet worden gekoeld.
Laat uw huisdier niet rijden met de kop uit het raam hangen, want het is potentieel gevaarlijk en kan letsel veroorzaken.
(Bron: The Company of Animals).
En hoewel het niet gehoorzamen aan de Highway Code geen directe straf met zich meebrengt, kunnen chauffeurs door de politie aan de kant worden gezet en tot 1000 pond worden beboet voor het rijden zonder de juiste controle als hun huisdier hen afleidt.

Dat zou kunnen worden opgevoerd tot het niet te rijden met de nodige zorg en aandacht (onzorgvuldig rijden) die een maximale boete van £ 5.000 en negen strafpunten draagt als de zaak naar de rechter gaat.

In extreme gevallen kan het incident ook leiden tot een rijverbod en een verplichte herkeuring.

Tot overmaat van ramp zal uw verzekeraar waarschijnlijk een uitkering weigeren in geval van een ongeval, waardoor u een aanzienlijke schadevergoedingsrekening overhoudt.

“Maar chauffeurs moeten hun honden goed onder controle houden, of ze kunnen boetes tot 5.000 pond krijgen.

“Rijden met een huisdier kan uw autoverzekering ook ongeldig maken, dat wil zeggen dat u persoonlijk moet betalen voor reparaties in het geval van een schadegeval.

Wist u dat u de wet in het Verenigd Koninkrijk zou kunnen overtreden als uw hond niet “voldoende beperkt” is wanneer hij met de auto reist?
Of het nu gaat om een bezoek aan de dierenarts of een bezoek aan het strand, de meeste eigenaren nemen hun hond op een bepaald moment mee in de auto. Het is echter bijna vanzelfsprekend dat auto’s gevaarlijk kunnen zijn voor honden als er geen zorg en gezond verstand wordt toegepast.

Vergeet ook niet dat de Highway Code stelt dat automobilisten ervoor moeten zorgen dat honden “op de juiste manier worden ingehouden” tijdens het reizen in de auto.

Hier zijn enkele do’s en don’ts voor het rijden met uw hond, of hij nu op de voorstoel of in de kofferbak zit.

https://www.carparts-expert.com/nl/bagage-transport/hondenrekken-scheidingsrekken.html