Koraal wetenschap
Image default
Auto’s en Motoren

Is jouw zuinige gezinsauto echt zuinig?

Wat maakt een auto nu eigenlijk zuinig? Als je de fabrikanten moet geloven dan rijdt iedere benzine auto tegenwoordig 1 op 16 of nog minder. Is dat ook echt zo of wordt je dan slachtoffer van een slim opgezette marketingcampagne? Wat mag je verwachten wanneer je een willekeurige autodealer in Etten-Leur binnenloopt en een occasion wilt gaan bekijken? Als je zelf verstand hebt van auto’s kun je een prima inschatting maken van het verbruik van een auto. Maar dan was je waarschijnlijk ook niet op deze blog terecht gekomen. Overweeg dan ook om een automakelaar in de arm te nemen die voor jou op zoek gaat naar de zuinige gezinsauto die past bij je wensen.

Waarom zit er zoveel verschil tussen de fabrieksmetingen en het daadwerkelijk verbruik?

Het simpele antwoord? Omdat fabrikanten gehaaid zijn. Een fabrikant vertelt geen onwaarheden, dat mag wettelijk gezien niet. Wat automakers wel doen en mogen is optimale omstandigheden creëren waarin een auto zo zuinig mogelijk rijdt. Dan doen ze onder andere door:

  • Het uitschakelen van alle elektra
  • Extreem hoge bandenspanning
  • Alle niet-essentiële onderdelen, zoals de achterbank, worden verwijderd om de auto lichter te maken
  • Alleen modellen zonder extra opties worden getest, deze zijn lichter
  • De naden van de deuren en de motorkap worden afgeplakt

Dit zijn natuurlijk geen realistische ingrepen en dat scheel al gauw een paar kilometer per liter brandstof. Sterker nog, het verschil tussen de fabrieksopgave en het daadwerkelijk gebruik schommelt tussen de 15% en de 35%. Zo kun je denken dat je een zuinige gezinsauto koopt terwijl je in werkelijkheid een auto met gemiddeld of zelfs hoog verbruik koopt!

Hoe een automakelaar je helpt bij het kiezen van een echt zuinige gezinsauto

Een automakelaar is iemand met jaren ervaring met het in- en verkopen van auto’s. Een automakelaar is daarom volledig op de hoogte van alle merken, modellen en types. Hij gaat op zoek naar een daadwerkelijk zuinige gezinsauto en is niet gebonden aan een autodealer in de omgeving van Etten-Leur. In plaats daarvan gaat hij door het hele land op zoek naar een auto die past bij je wensen. Zelf heb je er geen omkijken meer naar en je betaalt pas wanneer je volledig tevreden bent. Ideaal, nietwaar?