Koraal wetenschap
Image default
Auto’s en Motoren

Je kunt niet zomaar met elke aanhanger rijden

Weggebruikers opgelet! Het is sinds een tijd niet meer zo dat je na je rijexamen ook de code BE op je rijbewijs er standaard bij krijgt. Dit betekent dat je niet zomaar elke aanhangwagen meer mag voort bewegen. Aanhangers die zwaarder zijn dan 750 kilogram mogen alleen worden bestuurd door iemand met een BE rijbewijs. Voor het BE rijbewijs dien je een extra praktijkexamen te doen. Je hoeft dus geen theorie-examen te doen. Dit scheelt aardig wat tijd. Voor de aanhanger is het niet nodig om de extra theoretische kennis via een aparte toets te toetsen. Deze wordt gewoon meegenomen tijdens het praktijkexamen.

In Maastricht een aanhanger rijbewijs halen

Dit betekent wel dat je dus opnieuw rijlessen moet volgen. Het aanhanger rijbewijs in Maastricht is een toevoeging op je huidige rijbewijs. Je krijgt dus geen extra pasje. Het wordt gewoon op je huidige roze pasjes erbij geschreven op de achterkant. Hiervoor dien je dus wel een nieuw bijgewerkt rijbewijs aan te vragen. Vergeet dit dus niet!

Er zijn verschillende rijscholen

Wanneer je gaat voor je aanhanger rijbewijs in Maastricht is het bovendien ook belangrijk om te kijken naar welke rijscholen er allemaal in de buurt zijn. De meeste mensen zullen vervolgens naar de prijzen van de lessen kijken. Hierbij wordt dan vaak vergeten dat de kwaliteit van de rijlessen er uiteindelijk voor zorgt dat je snel en dus goedkoop je aanhanger rijbewijs haalt. Staar je dus niet blind op die prijzen. Het kan ook een goed idee zijn om eerste een proefles te volgen. Daarnaast kun je natuurlijk ook aan vrienden en kennissen vragen naar ervaringen die zij hebben met bepaalde rijscholen. Deze mensen hebben immers al praktijkervaring opgedaan.

https://cordewenerscholing.nl/aanhanger-rijbewijs-maastricht/