Koraal wetenschap
Image default
Auto’s en Motoren

Je wagenpark volgen via Track en trace systeem

Voor werkgevers is er nu een Track en trace systeem om de bedrijfswagens te volgen. Ideaal natuurlijk, de tijd is voorbij dat je geen idee had waar al je mensen van de buitendienst zich eigenlijk ophielden. Alles is nu te volgen via een Track en tracesysteem, dat eenvoudig te volgen is via laptop of telefoon van de werkgever. Ook in een bestaand wagenpark zijn de kastjes, die nodig zijn voor een Track en trace systeem, gemakkelijk en in een kwartier per wagen te installeren. Natuurlijk is het even een investering, maar absoluut de investering dubbel en dwars waard.

Bezuiniging op benzine en boetes

Uit ervaring en cijfers blijkt dat er minder kilometers om worden gereden, er wordt meer van a naar b gereden in een vrij rechte lijn. Het levert dus nogal wat tijdsbesparing op, en dus ook benzine. De route van de werknemer is precies te volgen, en als hij van de route afwijkt moet hij daar een plausibele verklaring voor kunnen geven. De opdrachtgever heeft een exact beeld van de kilometers die noodzakelijk zijn gereden, en het heeft dus geen zin meer om hier protest tegen aan te tekenen. Alles is immers precies na te kijken en te controleren via het Track en trace systeem. Ook is direkt te zien of een werknemer zich niet aan de verkeerssnelheid houdt en dus kans loopt een verkeersboete op te lopen. Via het Track en trace systeem kan de werknemer meteen gebeld worden om hem of haar te corrigeren. Dat scheelt veel geld. En de werknemer zal zich de volgende keer wel twee keer bedenken voordat hij het gaspedaal te diep in drukt.

Ook privé-bezoekjes die onder werktijd werden afgelegd behoren tot de verleden tijd. De boodschappen moeten gewoon na of voor werktijd worden gedaan.